Am amorteala la degetul mic si inelar. Ce poate fi?

Sfaturile pe chat. Pe ce trebuie sa se bazeze recomandarile?

Primim multe solicitări de acordare ale unor sfaturi, recomandări sau sugestii pe e-mail, chat, whats-app sau alte canale on-line. Aceste solicitări sunt însoțite de cele mai multe ori de o descriere mai mult sau mai puțin sumară a unor simptome care sunt considerate importante de către persoana care face solicitarea.

Din experiența noastră, de cele mai multe ori nu se poate face o recomandare pe mail doar dintr-o descriere făcută de pacient. De ce? Pentru că, de obicei, informațiile descrise de pacient sunt incomplete sau prea generale pentru a creiona o concluzie.

Ce inseamna daca am simptome prea generale?

Trebuie să subliniez faptul că, de cele mai multe ori, simptomele descrise sunt generale și se potrivesc mai multor boli și respectiv cauze. Putem avea o adevărată listă de boli potențiale și în consecință nu se poate formula o recomandare doar dintr-o descriere a simptomelor suferite.

Ce boli pot fi raspunzatoare de amorteala la degetul mic si inelar?

Cu siguranță o tulburare de sensibilitate în degetul 4 și 5 ne orientează spre o posibilă afecțiune de nerv ulnar care trebuie diferențiată de o discopatie sau radiculopatie de coloană cervicală. Dar pentru a trece la recomandarea unui tratament, trebuie să identificăm exact boala.

Un video cu o descriere a semnelor care sugerează o afectare a nervului ulnar poți vedea mai jos:

Ce este de facut?

Primul pas important este identificarea cauzei simptomelor, respectiv identificarea bolii care provoacă suferința. Un medic cu experiență, specialist în bolile mâinii, are cunoștințele necesare pentru a iniția procedurile medicale în vederea identificării cauzei.

Este important de reținut că există investigații sau analize specifice care restrâng lista de potențiale cauze sau boli și identifică boala pacientului. Investigațiile necesare se stabilesc doar în urma unei consultații în care se face o examinare și eventual teste clinice. După efectuarea acestora, ele urmează să fie analizate.

În urma acestor demersuri, se pot trage concluzii și se poate pune un diagnostic, adică se poate identifica boala cauzatoare de neplăcerile descrise de dumneavoastră. Citește mai multe detalii despre ce este și cum se stabilește un diagnostic

Cum trebuie sa fie un tratament de succes?

Un tratament eficient este un tratament recomandat exclusiv pe baza unui diagnostic pus în urma unor investigații de specialitate cerute țintit. Astfel se elimină riscul de a trata o boală cu manifestare asemănătoare, la care tratamentul prescris nu ar avea efect.

Sugestia noastra

În concluzie, vă sugerez să vă programați la o consultație în clinica noastră, sau la o clinică cu specific similar. O variantă accesibilă pentru dumneavoastră este și consultația on-line, aceasta fiind foarte facilă celor de la distanță. Vedeți în link pașii care trebuie făcuți pentru programare.

Aveți astfel șansa de a vă identifica la timp problema și de a evita astfel agravarea unei boli cu efecte mai puțin dorite.

Toți pacienții care apelează la serviciile clinicii noastre urmează cronologia descrisă de mine mai sus:

  1. programare,
  2. consultație,
  3. investigații,
  4. tratament.

Astfel, conform principiului croitorului, care măsoară de cinci ori și taie o singură dată, și noi investigăm, analizăm și doar când suntem siguri pe diagnostic, decidem și recomandăm tratamentul.

Nu uita! Intervenția corectă și la timp, conferă cel mai bun tratament.
IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu înlocuiește o consultație și nu stabilește un diagnostic.
Te rog să consulți un specialist înainte de a lua o decizie medicală.

Echipa Bestetic